Atatürk Arboretumu

Atatürk Arboretumu, Sarıyer ünlü Belgrad Ormanı'nın güneydoğusunda 296 hektarlık bir orman parçası üzerinde kurulmuştur.

Twitter'da Paylaş Facebook'ta Paylaş

BELGRAD'TA MUHTEŞEM BİR ARBORETUM

Atatürk Arboretumu, Sarıyer'de ünlü Belgrad Ormanı'nın güneydoğusunda 296 hektarlık bir orman parçası üzerinde kurulmuştur. Sınırları içinde Osmanlı İmparatorluğu döneminde yapılan Kirazlıbent ile 1916 yılında Neşet Hoca tarafından kurulan Türkiye'nin ilk fidanlığını barındıran Atatürk Arboretumu yeryüzündeki diğer arboretum ve botanik bahçeleriyle tohum ve fidan temini konusunda işbirliği içerisindedir. Yapay göller de mevcut.

Atatürk Arboretumu hafta içinde ve hafta sonunda ziyarete açıktır. Yalnız hafta sonları sadece üye olanlara açıktır. Hafta içi önceden randevu alınırsa girişe izin veriliyor. Hafta sonları, Belgrad’a yakın olmasından dolayı piknik için kullanılır ve kalabalık olur diye giriş üyelere özel yapılmış. Ziyaretçi çok olmadığı yani kalabalık olmadığı için gayet sessiz sakin bir mekan.

Okul, kulüp, şirket, dernekler gibi grup ziyaretleri ücretli olup, önceden telefonla randevu alınması gerekiyor. Gruplara gezi başlangıcında arboretum ve bitkiler hakkında bilgi veriliyor.

Randevu almak için 0(212) 2261929 nolu telefonu arayabilirsiniz.

Atatürk Arboretumu'nda belirli şartlar ve ücret karşılığında profesyonel film ve fotoğraf çekimi yapmak mümkündür. Şu an birçok düğün fotoğrafçısı çekimlerini burada yapmaktadır.

  • Tarihi ve Kültürel Kaynaklar
  • Ücretsiz

Ulaşım

  • Özel Araç
  • Otobüs

Otopark

  • Ücretsiz

Manzara

  • Doğa
20
Son Güncelleme: 24 Mart 2022, Perşembe
Twitter'da Paylaş Facebook'ta Paylaş

Yorumlar

0 Yorum, 0 İnceleme

Yorum Yaz

Yorum yazmadan sadece puanlama yapabilirsiniz...